CV Ketel

Als u de cv-ketel wilt onderhouden, komen daar een paar dingen bij kijken. Het kost namelijk veel moeite om een cv-ketel keurig te onderhouden. Wanneer u toch demoeite neemt, kunt u vaststellen dat het onderhouden van uw cv-ketel niet voor niets is geweest. Hieronder volgt belangrijke informatie over uw cv-ketel.


Allereerst is het belangrijk dat u de cv-ketel niet laat verwaarlozen. Wanneer u een cv-ketel persoonlijk verwaarloost, kan dit op het gegeven moment voor brand zorgen. Op het moment dat een cv-ketel in brand vliegt, komt er koolstofmonoxide vrij. Koolstofmonoxide is een zeer gevaarlijk gas. Daarom is het verstandig dat u regelmatig de cv-ketel laat controleren door een expert. Daardoor minimaliseert de expert de kans op mogelijke problemen aan uw cv-ketel. Het is verstandiger dat u een expert zo vaak mogelijk de cv-ketel laat controleren. Hij zal de cv-ketel onderhouden wanneer hij denkt dat het mogelijk is. U moet zelf niet aan de cv-ketel gaan rommelen. In plaats daarvan laat u een expert het werk doen. Zo’n expert heeft het binnen de kortste keren afgerond en uw cv-ketel werkt vervolgens optimaal.


Daarnaast zijn er cv-ketels met alleen een solo-ketel. Dit betekent dat alleen het water in de cv-ketel opgewarmd wordt. Dus wanneer u warm water uit de kraan wilt hebben, moet u daarvoor een aparte boiler kopen. De solo-ketel zorgt dus alleen maar voor warmwatervoorziening in uw cv-ketel. Op het moment dat u de solo-ketel koopt, kunt u een keuze maken tussen een hr-ketel of een vr-ketel. Een hr-ketel zorgt voor een hoog rendement, terwijl een vr-ketel voor een verbeterd rendement zorgt. Een solo-ketel kan voor problemen zorgen wanneer u die in huis plaatst. Daarom moet u daarvoor goed kijken of de solo-ketel in uw woning past.Ook kan een cv-ketel zelf een boiler hebben. De boiler bepaalt dus de hoeveelheid water dat uit de kraan stroomt. De boiler kunt u zelf ook aanpassen. In Nederland kunt u boilers met verschillende maten kopen. Op het moment dat het water voldoende verhit is, schakelt de boiler zich automatisch uit. De boiler hoeft tegenwoordig niet handmatig uitgezet te worden. Ook het waterpeil blijft in de boiler constant. Hierdoor vermindert de hoeveelheid water in de boiler niet. Hierbij moet u ook regelmatig uw expert informeren over de gang van zaken rondom uw cv-ketel.Tenslotte kunt u ook nog een combi-ketel kopen. Bij een combi-ketel zit de boiler ondertussen al in de ketel verwerkt. Hier hoeft u zelf geen aparte boiler voor te kopen. Dit kan erg veel tijd kosten en het is ook eenvoudiger. Ook bespaart u wat geld. De combi-ketel is dus de ideale oplossing wanneer u problemen ervaart met uw boiler. Sommige boilers kunnen namelijk niet in uw cv-ketel passen, waardoor u er niets aan hebt. Een extra boiler maakt het dus ook overbodig. De boiler functioneert goed in de combi-ketel. Als u een nieuwe cv-ketel wilt aanschaffen, moet u eerst verstandig kijken naar de mogelijkheden in huis. Pas daarna kunt u het beste een keuze maken. U moet erg verstandig zijn bij het kiezen van een nieuwe cv-ketel.